kolmapäev, 29. aprill 2015

Meie esimene eesmärk oli rääkida tulevase haridustehnoloogiga õpetajate ühiskaustade moodustamise võimalikkusest Stuudiumi keskkonnas. Seda me ka tegime. Koostöös valmisid Stuudiumisse klassiastmeti iga aine jaoks kaustad, kuhu kõik  meie kooli õpetajad saavad lisada ja võtta töölehti, huvitavaid materjale, põnevaid linke jms.

Takistused:
- internet on aeglane ja materjali üles riputamine või vaatamine võtab palju aega
- tuleb veel hoolikalt läbi mõelda, kas ja kuidas kaitsta materjali koostaja autoriõigusi

Järgmine eesmärk: teavitada ja tutvustada teistele digivõimalusi aktiivselt kasutavatele õpetajatele  ühiskaustu, julgustada materjali üles panema


4 kommentaari:

  1. Küll te olete ikka noored ja tublid!
    Alustate uue kooliga - samas julgelt ja innovaatiliselt.

    Töö eesmärk õigustab ennast igati Eesti koolides.
    Igale õpetajale on abiks igasugune tööleht, materjal ja link, mis hoiab kokku õpetaja tööaega. On väga tore , et te olete väärtustanud koostööd,mille tulemusena jagatakse oma teadmisi ja tehtud töid teistega.

    Autoriõiguste poole pealt võime soovitada teile:
    Õppematerjalid, mis on valminud kooli riist- ja tarkvara kasutades on kooli omand.
    See tuleks fikseerida kooli kodukorras.

    Õnne töös ja isiklikus elus! :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Täname heade soovide eest! Mis nii viga edasi pürgida, kui on toetajaid ja nõuandjaid :-)

      Kustuta
  2. Väga hea, et olete oma esimese eesmärgi saavutanud. Nüüd kohe kiirelt järgmiste juurde. Vaadake, kui aktiivselt erinevad õpetajad loodud võimalusi kasutavad ning korraldage arutelu, et võimalusi veel rohkem reklaamida neile, kes ei ole veel kuigi aktiivsed.

    Autoriõigustest rääkides liigub kogu maailm vabalitsentside suunas - autorid peavad selged olema, aga looming võiks olla laialt kättesaadav, et ka teised saaksid sellest kasu (nt õppida). Selleks on loodud nt Creative Commons litsentsid. Rohkem teadasaamiseks kirjutage see märksõna veebilehitseja aadressireale ja leiate palju väärtuslikku infot.

    VastaKustuta